Pages

Tuesday, January 26, 2016

Balqis go to school

IAssalammualaikum & salam sejahtera,

Yeee, Balqis 4 years old this year. Kami dh rasakan Balqis kena pergi sekolah memandangkan Bahasa di rumah mcm apa tah... sekajp English sekejap BM sekejap Spain (cerita dora) sekejap lagi rusia ( Marsha & bear) last-last Bahasa Elian yg kami langsung tak paham.

Cari school Balqis pun byk cerita, kami bukan pilih school yg famous.  Yang penting kualiti dan kemampuan kami. Dan satu lagi dekat dengan tempat kerja saya. Harga school kat office saya ni jgn ckp la.... Ya ampun.... menangis mak dia dgr. Kalah yuran semester mama dia kat U dulu.

Demi anak kami ada cut cut sikit pembelanjaan bulanan. Disebabkan kami akan berpindah tak tau kat mana, school dekat-dekat mama dia yang penting, kalau pindah, school tak payah pindah. Sebab mama dia je yg tak pindah-pindah. Duduk la mana-mana, tempat kerja ttp sama.

Ok, kami pilih Genius Aulad. Alhamdulilah ada juga tadika bercirikan Islamic English.







Hari Pertama School mmg excited tak terkata. Terus masuk school sebab school dia mmg cantik. Mostly school Genius Aulad kat premis kedai, tp kali ni bukan, mmg kat lot rumah. 1st time pergi tgk dah jatuh hati. Kaler-kaler pun dah jatuh hati. School dia mmg sgt-sgt secure sebab ada cc tv merata tempat, pintu pun sentiasa berkunci.





Hari ke 2, dah mula menangis tak nak pergi school. Maybe sebab kawan-kawan semua Jemaah menangis.




Hari ke 3 mama dia tinggalkan je.




Minggu baru, idea baru datang, suruh dia bawa botol susu. Dah jadi apa je



Hari ke 5, mama dia hantar sampai pintu masuk je. Teacher dia ambil dari kereta. Bagus-bagus..





Yang best yer, semua teacher akan cakap proper English. Ni la yg bagus. Selalu dgr hantar anak ke sekolah medium English, tp teacher cakap pun melayu. Macam mana tu....




Ok tu review awal tahun. Nanti kita review middle year and end of year macam mana.


Sekian

2 comments:

  1. huhuhu...rusia pon bleh ckp eh...

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

 

Blog Template by BloggerCandy.com