Pages

Tuesday, April 15, 2014

Doc Rabbit


Balqis hampir penuh gigi yer...
makan pun dah banyak dan macam-macam termasuklah mak nenek coklat..(junkfood je tak bagi)
Untuk memastikan gigi nterjaga, mama dia punya la titik beratkan pasal gigi dia
sebab dulu gigi mama dia hitam & rongak...
dah tak nak bagi anak mcm tu...kena jaga dr sekarang


Memang sekarang nak makan sendiri, tak nak bersuap


setiap malam lepas makan akan tukar baju, pampers sambil bawa dia pergi toilet
kena training  dr skrg supaya dah besar menjadi habit selalu
sambil tu nak pujuk masuk toilet (kan malam dah sejuk air dlm toilet) bagi dia toothbrush dia punya supaya dia seronok and bg dia buat sendiri.
mama pula ambik  Dr Rabbit dia suruh nganga besar2 ...bole la gosok gigi dia. Brush dia bukan dia gosok..dia main gigit je. Tak pe, ajar dari sekarang.

mama : Hai balqis, I'm doc Rabbit, can i see ur tooth???
Balqis : aaaarrrraarrrr..
mama; Aduiiii ( balqis gigit jari2 mama)

Itu belaku setiap malam...


p/s : selalu sgt nak update cerita balqis, tp selalu je laptop tak berfungsi. Pakai tab yg baru tu punya la payah...sy tunggu microsoft ada perisian untuk blogspot

Oh...saya nak jdkan blog ni sebagai #balqisjourney  & dan tuk adik2 dia supaya besar nanti diaorg terbaca la..



2 comments:

  1. bersihkan pakai dr rabbit tu ke??

    ReplyDelete
  2. yup ciknina.... pakai doc rabbit tu.... berus gg dia sebagai syarat je..

    ReplyDelete

 

Blog Template by BloggerCandy.com